Freelance app marketing specialist

Freelance App Marketing Specialist

online marketing freelancer

Luc Burggraaff

De mobiele app-markt is enorm en concurrerend. Met meer dan 5,5 miljoen apps in de Google Play Store en 2,2 miljoen apps in de Apple App Store is het belangrijker dan ooit om je app te laten opvallen en gebruikers te downloaden en te activeren. Als freelance app marketing specialist ben ik hierin gespecialiseerd en kan ik jou helpen met al je app marketing behoeften, inclusief app-attributie. We werken met kleine tot middelgrote bedrijven om hun apps te promoten en te laten groeien.

8+ jaar freelance app marketing specialist

Met meer dan 8+ jaar gespecialiseerde online marketing ervaring ga ik doelgericht te werk.

Analytisch & transparant

Met een analytisch werkwijze zorg ik dat jouw organisatie meer en betere resultaten behaald.

Meten is weten

Door alles meetbaar te maken, zorg ik dat de werkzaamheden afgerekend kunnen worden op resultaat.

Klanten die ik heb geholpen

crisp-logo-drie-kruizen
the-school-of-life-logo-drie-kruizen
saints-stars-drie-kruizen
medapp
cheflix
we-are-eves
gigi-gelato-logo-drie-kruizen
paardekooper
mrprezident-drie-kruizen

App marketing

Er zijn verschillende app marketingdiensten beschikbaar en deze bied ik aan als freelance app marketeer. 

1. App Store Optimalisatie (ASO)

Ik optimaliseer jouw app store listings zodat jouw app hoger rankt in zoekresultaten. Dit doe ik door grondig onderzoek te doen naar relevante zoekwoorden en deze strategisch te integreren in de titel, beschrijving en trefwoorden van je app. Daarnaast zorg ik voor aantrekkelijke en overtuigende beschrijvingen die de voordelen en unieke kenmerken van jouw app benadrukken. Mijn doel is om de zichtbaarheid van jouw app te vergroten en meer organisch verkeer naar de app store pagina te genereren.

2. Gebruikers acquisitie

Ik creëer en implementeer campagnes om nieuwe gebruikers te downloaden en te activeren. Dit doe ik door gerichte advertentiecampagnes te maken op sociale media en in-app, waarbij ik gebruik maak van verschillende targetingopties om de juiste doelgroep te bereiken. Daarnaast kan ik influencer marketing benutten om het bereik van de app te vergroten en potentiële gebruikers te bereiken via invloedrijke kanalen. Ook is het mogelijk dat ik persberichten en blogposts schrijf om de app onder de aandacht te brengen bij relevante media en communities.

Meer over online marketing

(Online) Strategie

Creëer de perfecte customer experience voor de klant. Het is van groot belang dat alle kanalen die jouw klanten gebruiken perfect op elkaar zijn afgestemd.

Tracking, rapportages en analyses

Met data-analyses in tools zoals Google Analytics ontdek je nieuwe inzichten waarmee je de processen en kanalen kunt bijsturen en meer over jouw klanten te weten komt.

Online Adverteren

Adverteer, via bijvoorbeeld Google Ads en Social Media, met de juiste boodschap op het juiste moment om jouw doelgroep zo efficiënt en effectief mogelijk te bereiken.

Zoekmarketing (SEO)

Consumenten en bedrijven beginnen tijdens de zoektocht naar producten en diensten vaak in de zoekmachines. Wij helpen organisaties met het verhogen van de vindbaarheid.

Social media

Social media, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram, blijft een interessante manier om klanten te bereiken en biedt veel mogelijkheden om gericht te adverteren.

QR-code marketing

De QR-code is bedacht om sneller te schakelen tussen mediakanalen, en wordt vaak gebruikt van offline naar online. Laat ons meedenken hoe jouw organisatie de QR-code kan inzetten in de media-mix.

Freelance app marketing specialist

4. App-analyse

Ik analyseer de app-gegevens om te begrijpen hoe gebruikers je app gebruiken en waar je ze kunt verbeteren. Ik kijk naar:

  • Gebruikersgedrag om inzicht te krijgen in hoe gebruikers door de app navigeren en welke functies ze het meest gebruiken.
  • Conversieratio om te zien hoe effectief de app is in het omzetten van gebruikers naar gewenste acties, zoals aankopen of abonnementen.
  • App-beoordelingen en -recensies om feedback van gebruikers te verzamelen en te begrijpen wat hun ervaring met de app is.
  • Technische prestatiegegevens om eventuele knelpunten of problemen in de app te identificeren die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Meer over adverteren

App attributie

App-attributie is het proces van het bepalen waar een app-installatie of -conversie vandaan komt. Dit is cruciaal om te begrijpen welke marketingkanalen het meest effectief zijn en je budget dienovereenkomstig te optimaliseren. Als freelance app marketing specialist kan ik je helpen met:

1. Implementatie van app-attributie tools

Ik help je de juiste tools te kiezen en te implementeren om je app-data te tracken. Ik ben bekend met verschillende populaire tools, zoals Firebase Analytics, App Annie, Adjust en AppsFlyer. Deze tools stellen ons in staat om nauwkeurig inzicht te krijgen in het gebruik en de prestaties van je app, zodat we gerichte analyses kunnen uitvoeren en effectieve strategieën kunnen ontwikkelen om je app te verbeteren en te laten groeien.

2. Analyse van app-attribuutgegevens

Ook analyseer ik je data om te begrijpen welke marketingkanalen het meest effectief zijn. Daarbij kijk ik naar welke kanalen de meeste downloads en installaties genereren, welke kanalen de beste gebruikskwaliteit opleveren, en welke kanalen de hoogste ROI opleveren.

3. Rapportage over app-attributie

Als laatste creëer ik rapporten die je helpen de prestaties van je app-marketing te begrijpen. Deze rapporten bevatten essentiële statistieken zoals het aantal downloads en installaties van je app, gebruikersgedrag-analyse, conversieratio’s en de return on investment (ROI).

AAN DE SLAG MET EEN FREELANCE ONLINE MARKETING-SPECIALIST?

Neem vrijblijvend contact op

Waarom kiezen voor mij als freelance app marketing specialist?

freelance app marketeer

Met jarenlange ervaring als freelance app marketing specialist, blijf ik voortdurend op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Mijn expertise strekt zich uit over verschillende branches, waardoor ik in staat ben om mijn strategieën nauwkeurig af te stemmen op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Ik werk op een flexibele basis en ben volledig transparant over mijn tarieven. Mijn aanpak is resultaatgericht, waarbij ik gedreven ben om optimale resultaten te behalen voor al mijn klanten.

Ben je klaar om je app marketing naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak. We bespreken je app en je doelstellingen, en samen maken we een plan op maat om je te helpen je app te laten groeien!

AAN DE SLAG MET EEN FREELANCE ONLINE MARKETING-SPECIALIST?

Neem vrijblijvend contact op