Freelance performance marketing specialist inhuren?

Freelance performance marketing specialist

Ik ben Luc Burggraaff, een ervaren performance marketeer.

online marketing freelancer

8+ jaar performance marketing specialist

Met meer dan 8+ jaar gespecialiseerde online marketing ervaring ga ik doelgericht te werk.

Analytisch & transparant

Met een analytisch werkwijze zorg ik dat jouw organisatie meer en betere resultaten behaald.

Meten is weten

Door alles meetbaar te maken, zorg ik dat de werkzaamheden afgerekend kunnen worden op resultaat.

Freelance performance marketing specialist met 8+ jaar ervaring

De digitale wereld evolueert voortdurend. Succesvolle online marketing vereist een flexibele en datagedreven aanpak. Als freelance performance marketing specialist ben ik gespecialiseerd in het optimaliseren van online zichtbaarheid en het behalen van concrete doelstellingen. Met jarenlange ervaring in de sector combineer ik mijn diepgaande kennis van advertising met geavanceerde data-analyse om jouw online marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen.

Klanten die ik heb geholpen

crisp-logo-drie-kruizen
the-school-of-life-logo-drie-kruizen
saints-stars-drie-kruizen
medapp
cheflix
we-are-eves
gigi-gelato-logo-drie-kruizen
paardekooper
mrprezident-drie-kruizen

De kracht van data-gedreven advertising

Advertenties op platformen zoals Google Ads, Facebook Ads en LinkedIn Ads kunnen een krachtige tool zijn om de doelgroep te bereiken en conversies te genereren. Maar om het optimale resultaat te behalen is het cruciaal om campagnes te baseren op data-inzichten. Daarom hanteer ik een data-gedreven benadering met de volgende stappen:

Meer over online marketing

(Online) Strategie

Creëer de perfecte customer experience voor de klant. Het is van groot belang dat alle kanalen die jouw klanten gebruiken perfect op elkaar zijn afgestemd.

Tracking, rapportages en analyses

Met data-analyses in tools zoals Google Analytics ontdek je nieuwe inzichten waarmee je de processen en kanalen kunt bijsturen en meer over jouw klanten te weten komt.

Online Adverteren

Adverteer, via bijvoorbeeld Google Ads en Social Media, met de juiste boodschap op het juiste moment om jouw doelgroep zo efficiënt en effectief mogelijk te bereiken.

Zoekmarketing (SEO)

Consumenten en bedrijven beginnen tijdens de zoektocht naar producten en diensten vaak in de zoekmachines. Wij helpen organisaties met het verhogen van de vindbaarheid.

Social media

Social media, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram, blijft een interessante manier om klanten te bereiken en biedt veel mogelijkheden om gericht te adverteren.

QR-code marketing

De QR-code is bedacht om sneller te schakelen tussen mediakanalen, en wordt vaak gebruikt van offline naar online. Laat ons meedenken hoe jouw organisatie de QR-code kan inzetten in de media-mix.

1. Doelgroepanalyse

Doelgroepanalyse is een van de belangrijkste onderdelen van succesvolle online marketing. Het stelt je in staat om je klanten te begrijpen, hun behoeften en interesses te identificeren en je marketingboodschappen en -strategieën af te stemmen op hun specifieke kenmerken.

Om die reden start ik altijd met het uitvoeren van een doelgroepanalyse. Een performance marketing specialist kijkt hierbij naar verschillende factoren. Dit zijn factoren als demografische factoren. Hierbij horen leeftijd, geslacht, inkomen, opleidingsniveau, beroep en gezinssituatie. Ook kijk ik naar geografische factoren, zoals locatie (land, regio, stad) en taal. Psychografische factoren zoals waarden, lifestyle, interesses en persoonlijkheidskenmerken. En als laatste naar de gedragsmatige factoren zoals koopgewoonten, online mediagebruik, merkloyaliteit en hun gebruik van sociale media.

Het gebruik van persona’s

Na het verzamelen en analyseren van de data, worden de verschillende segmenten binnen jouw doelgroep gedefinieerd. Zo nodig worden er persona’s gecreëerd. Een persona is een fictief persoon dat wordt gebruikt om een specifiek type klant of doelgroep te vertegenwoordigen.

Meer over adverteren

2. Campagne strategie

De basis van elke succesvolle campagne is een ijzersterke strategie. Als performance marketeer werk ik nauw met jou samen om een gedetailleerde campagnestrategie te ontwikkelen die perfect aansluit op jouw marketingdoelstellingen en doelgroep. Wat zou je willen bereiken met de campagne? Het doel hierbij kan zijn het verhogen van brand awareness, meer websiteverkeer, of leadgeneratie. En daarnaast ook: wie wil je met de campagne bereiken? De persona’s die tijdens de doelgroepanalyse zijn gedefinieerd, vormen de basis voor deze targeting.

Waar bestaat zo een campagnestrategie uit?

Een campagnestrategie heeft verschillende belangrijke elementen. Allereerst moeten de doelstellingen SMART geformuleerd worden, zodat ze specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn. Daarnaast is het essentieel om de doelgroep te definiëren door middel van persona’s. Vervolgens wordt de kernboodschap vastgesteld die je wilt overbrengen aan deze doelgroep. Het selecteren van de juiste advertising kanalen en het bepalen van effectieve advertentieformaten zijn ook cruciale aspecten van de strategie. Daarnaast moet er een budget worden vastgesteld en een planning worden opgesteld om de campagne uit te voeren. Tot slot moeten de key performance indicators (KPI’s) worden bepaald om de prestaties van de campagne te meten.

Selectie van de juiste advertising kanalen

Er is een breed scala aan advertising kanalen en advertentietypen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Als freelance performance marketing specialist help ik je de juiste kanalen en advertentietypen te selecteren die optimaal aansluiten op jouw doelstellingen, doelgroep en budget.

Deze mogelijke advertising kanalen kunnen zijn via:

  • Zoekmachine Advertenties (SEA): Google Ads en Bing Ads.
  • Social media advertising: Facebook Ads, Instagram Ads, LinkedIn Ads, TikTok Ads en Snapchat Ads.
  • Display advertising: banners, video advertenties.
  • Native advertising: advertenties die passen bij de vorm en functie van de omgeving.

AAN DE SLAG MET EEN FREELANCE ONLINE MARKETING-SPECIALIST?

Neem vrijblijvend contact op

3. Creatie en optimalisatie van pakkende advertenties

De kracht van de campagne hangt af van de effectiviteit van de advertenties. Ik creëer advertenties die de aandacht van jouw doelgroep trekken en hen aanzetten tot actie. Hierbij besteed ik aandacht aan aantrekkelijke koppen en teksten, plaats ik relevante afbeeldingen en video’s die de advertenties aantrekkelijker maken en een duidelijke CTA die de doelgroep vertelt wat ze moeten doen.

A/B-testen

Om te bepalen welke advertenties het beste presteren, voer ik A/B-testen uit. Hierbij test ik verschillende elementen, zoals koppen, teksten, afbeeldingen en calls to action, om de optimale advertentie te creëren voor jouw doelgroep.

4. Nauwkeurige targeting van jouw advertenties

Het is belangrijk om de advertenties nauwkeurig te targeten en de juiste persoon op het juiste moment te benaderen. Mijn aanpak omvat verschillende targetingopties, zoals demografische targeting, psychografische targeting, gedragsmatige targeting en ik maak gebruik van remarketing om jouw advertenties te tonen aan mensen die eerder jouw website hebben bezocht. Dit is een zeer effectieve manier om jouw merkbekendheid te vergroten en conversies te stimuleren. Met mijn gelaagde aanpak zorg ik ervoor dat jouw advertenties precies de juiste doelgroep bereiken en maximale impact hebben.

5. Data-analyse en optimalisatie

De prestaties van jouw campagnes worden constant gemonitord. Met behulp van geavanceerde analysetools houd ik voortdurend een oogje in het zeil. Ik analyseer verschillende metrics, zoals de klikratio (CTR), die aangeeft hoe vaak mensen op jouw advertentie klikken, en de conversieratio, die laat zien hoeveel mensen die op jouw advertentie klikken, daadwerkelijk converteren. Ook bekijk ik de kosten per klik (CPC), wat laat zien hoeveel je betaalt telkens wanneer iemand op jouw advertentie klikt, en de Return on Investment (ROI), die de winst weergeeft die je behaalt met jouw campagne. Deze data gebruik ik om te bepalen wat goed werkt en wat niet, en om jouw campagnes te optimaliseren voor maximale effectiviteit. 

Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat jouw campagnes voortdurend worden geoptimaliseerd om het beste resultaat te behalen. Denk hierbij aan:

  • Advertenties: Het testen van verschillende advertenties en advertentieformaten om te bepalen wat het beste presteert.
  • Targeting: Het verfijnen van de targeting om de advertenties te tonen aan de meest relevante personen.
  • Budgettering: Het optimaliseren van het budget om de ROI te maximaliseren.
online marketing freelancer

Rapportage

freelance social advertising specialist

Het is voor mij belangrijk om jou regelmatig op de hoogte te houden van de prestaties van de campagnes. Deze rapportages geven een duidelijk beeld van de resultaten van jouw campagnes en helpen om de strategie bij te sturen waar nodig.

Waarom kiezen voor mij als freelance performance marketing specialist?

Met jarenlange ervaring als freelance performance marketing specialist, blijf ik voortdurend op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Mijn expertise strekt zich uit over verschillende branches, waardoor ik in staat ben om mijn strategieën en advertenties nauwkeurig af te stemmen op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Ik werk op een flexibele basis en ben volledig transparant over mijn tarieven. Mijn aanpak is resultaatgericht, waarbij ik gedreven ben om optimale resultaten te behalen voor al mijn klanten.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak!

AAN DE SLAG MET EEN FREELANCE ONLINE MARKETING-SPECIALIST?

Neem vrijblijvend contact op